Kustaa Ylitalo 26.03.2011

Kustaa Ylitalo vieraili seurassamme lauantaina 26.3. ja piti junioriohjaajakoulutuksen aamulla 11-12.30. Tämän jälkeen hän ohjasi nuorten treenit 14.00-15.30, junnutreenit 15.30-16.45 ja aikuisten treenit 17.00-18.30.

Junnuohjaajakoulutuksessa kerrattiin vanhaa ja opittiin uutta. Keskusteltiin paljon lasten eri ikäkausiin sopivista venytys- ja liikkuvuusliikkeistä ja nimenomaan budoharjoituksiin sopivista venytyksistä. Käytiin myös läpi lihaskunnon, taitojen ja liikkuvuuden kehittämiseen sopivia liikkeitä.

Nuorten treeneissä harjoiteltiin paljon jon kanssa; sekä yksin että yhdessä parin kanssa. Jon avulla havainnollistettuja tekniikoita sovellettiin tämän jälkeen vartalotekniikkaan. Kehon hallintaan, oikeisiin etäisyyksiin ja omaan asentoon joutui todella keskittymään!

Junnutreeneissä pääpaino oli Kustaalle tuttuun tyyliin kehon hallintaa ja liikkuvuutta kehittävissä liikkeissä niin, että harjoittelu oli hauskaa ja innostavaa. Myös qi kong- liikkeitä kerrattiin.

Aikuisten harjoituksissa käytiin kertauksena läpi aamulla junnuohjaajille opetettuja liikkuvuus- ja lihaskuntoliikkeitä.